STEARYL ALCOHOL
CAS: 112-92-5
Stearylalcohol is een vettig alcohol afgeleid van natuurlijke plantaardige oliën. In huidverzorging werkt het als een emollient en verdikkingsmiddel dat de huid verzacht, hydratatie verbetert en de textuur van het product optimaal maakt. Het is niet irriterend en geschikt voor alle huidtypen.
Ja, stearylalcohol is zeer veilig en wordt veel gebruikt in cosmetica. Het veroorzaakt geen allergische reacties en wordt goed verdragen door alle huidtypen, inclusief gevoelige huid.
Stearylalcohol werkt als emollient, verzacht en hydratiseert de huid terwijl het de textuur van het product verbetert. Het helpt ook formules te stabiliseren en versterkt de natuurlijke vochtbarrière van de huid.
Ja, stearylalcohol is uitstekend voor droge huid. Het biedt langdurige hydratatie door vochteverlies te verminderen en een beschermende laag op het huidoppervlak te creëren.
Krijg deskundig advies over je huidverzorging van dermatologen op HekimDoktor.