Открийте козметични съставки, които помагат при Черни точки. С подробен профил за безопасност.
CAPRYLOYL GLYCINE
Amino acid lipid — sebum regulation
UREA
Мочевината е естествен овлажнител, който привлича влага в кожата и нежно омекотява мъртвите клетки за отстраняване. При по-високи концентрации (>10%) осигурява лека кератолитична активност; при по-ниски нива осигурява мощна хидратация. Безопасна и добре поносима от всички типове кожа.
CELLULOSE
Biodegradable physical exfoliant
BAMBUSA ARUNDINACEA STEM POWDER
Bamboo powder — natural scrub
ORYZA SATIVA BRAN
Rice bran — gentle polish
PUMICE
Volcanic stone abrasive
LACTOBIONIC ACID
PHA — ultra-gentle exfoliant + antioxidant
GLYCERYL CAPRYLATE
Natural-feel emollient with preservative boost
LACTIC ACID
Млечната киселина е мека алфа-хидроксикиселина (AHA), получена от ферментация на мляко. Нежно отстранява мъртвите клетки, докато хидратира и подобрява текстурата на кожата. Известна с ниския си потенциал за раздразнение.
AZELAIC ACID
Anti-acne and brightening acid
PHYTOSPHINGOSINE
Ceramide precursor with antibacterial action
ZINC GLUCONATE
Zinc salt for sebum control
ZINC PCA
Zinc for oil control and acne
UNDECYLENIC ACID
Castor-derived antifungal
GLUCONOLACTONE
PHA — gentlest acid exfoliant + chelator
JOJOBA ESTERS
Естествени естери, получени от масло на жожоба, които нежно отшелушават и кондиционират кожата. Премахват мъртвите клетки, докато укрепват кожната бариера с емолиентни свойства. Безопасни и хипоалергенни за всички типове кожа.
SALIX ALBA BARK EXTRACT
Willow bark — natural salicin source
PROPOLIS EXTRACT
Bee propolis — antibacterial
PENTYLENE GLYCOL
Пентилен гликол е безопасен хидратант и разтворител, широко използван в продуктите за грижа за кожата. Подобрява хидратацията, като привлича влага в кожата и подобрява проникването на други активни съставки. Неговите антимикробни свойства помагат за стабилизирането на продукта.
ALKOL
Разтворител и консервант в козметиката, подобряващ стабилността на продукта. Улеснява проникването на активни компоненти в кожата. Безопасен при типични козметични концентрации.
ISOPROPYL ALCOHOL
Изопропиловият спирт е лек разтворител и антимикробен консервант, използван в продукти за грижа за кожата. Бързото му изпаряване създава освежаващо усещане и подобрява стабилността на формулата. Безопасен при типични козметични концентрации.
SALICYLIC ACID
BHA — acne-fighting exfoliant
GLYCOLIC ACID
AHA — smallest molecule, most penetrating
MANDELIC ACID
Gentle AHA for sensitive skin
MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL
Tea tree oil — antibacterial
SULFUR
Mineral for acne treatment
CETRIMONIUM CHLORIDE
Cationic conditioner and detangler
PIROCTONE OLAMINE
Anti-dandruff active
CLIMBAZOLE
Antifungal for dandruff
ALCOHOL DENAT.
Денатурираният спирт е обработен етанол, използван в грижата за кожата като разтворител и антимикробен консервант. Бързо се изпарява, оставяйки лека и нежирна текстура. Безопасен в козметични концентрации.
Paste the INCI list from your product here. Each ingredient will be looked up in our database and safety-scored.
Получете експертен съвет за грижата за кожата от дерматолози в HekimDoktor.