Skip to content

Kozmetik bileşen

Etilheksil Palmitat

Etilheksil palmitat, palmitik asidin hafif bir ester türüdür ve cilt bakım ürünlerinde yumuşatıcı olarak kullanılır.

Güvenlik

Güvenli

Risk 1 / 5 · Bilinen belirgin bir riski yok; çoğu ciltte sorunsuz kullanılır.

Ne işe yarar?

Yumuşatır

Cildi pürüzsüz ve yumuşak hissettirir, kurumayı azaltır.

Cilt yumuşatma

Nem tutma

Hafif doku

  • Hızlı emilim

Kimler için uygun?

Uygun

Kuru Cilt Normal Karma Cilt

Benzer bileşenler

Sık sorulan sorular

Etilheksil palmitat güvenli mi?

Evet, etilheksil palmitat çok güvenli bir bileşendir. EWG tarafından 1/5 risk puanı ile değerlendirilir ve hamilelik sırasında da kullanılabilir.

Etilheksil palmitat cilt bakımında ne yapar?

Hafif bir emollient olarak cilt yüzeyini yumuşatır, nem kaybını azaltır ve pürüzsüz bir doku sağlar. Hızlı emilir ve yapışkan bir his bırakmaz.

Hangi cilt tipine uygun?

Tüm cilt tiplerinde, özellikle kuru ve normal ciltlerde kullanılabilir. Hafif yapısı nedeniyle yağlı ciltlerde de iyi tolere edilir.

Etilheksil palmitat, palmitik asidin hafif bir ester türüdür ve cilt bakım ürünlerinde yumuşatıcı olarak kullanılır. Cilt bariyerini güçlendirerek nem kaybını azaltır ve pürüzsüz bir doku sağlar. Çok güvenli bir bileşen olup tüm cilt tiplerinde iyi tolere edilir.

Teknik bilgi

INCI adı:
Ethylhexyl Palmitate
CAS numarası:
29806-73-3
Fonksiyonlar:
Yumuşatıcı

Rutinini kaydet

Günlük cilt bakım rutinini uygulamada kaydet; ürünlerini doğru sırayla kullan, Heki hatırlatsın.

Uygulamayı indir