Kozmetik Analiz
Siyah Nokta İçin Önerilen Bileşenler
Siyah Nokta sorunuyla mücadele eden kozmetik bileşenlerini keşfedin. Her bileşen detaylı güvenlik profiliyle sunulmuştur.
Önerilen Bileşenler
Undesilenik AsitUNDECYLENIC ACIDGüvenliUndesilenik Asit, kozmetik formüllerde antimikrobiyal bileşen olarak kullanılan bir yağ asidi bileşeni olarak bilinir. Bu roldeki katkısı mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkıAzelaik AsitAZELAIC ACIDGüvenliAzelaik Asit, kozmetik formüllerde pH düzenleyici olarak kullanılan bir organik asit olarak bilinir. Bu roldeki katkısı pH değerinin ayarlanması olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.pH değerinin ayarlanmasıPentilen GlikolPENTYLENE GLYCOLGüvenliPentilen glikol, cilt bakım ürünlerinde nemlendiricive çözücü olarak kullanılan güvenli bir bileşendir. Cilt tarafından kolayca emilir ve formülasyonlarda diğer aktif bileşenlerin penetrasyonunu artırır. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde ürün stabilitesini destekler.Derin nemlendirmeÜreUREAGüvenliÜre, doğal olarak cildin nemlendiricisi olarak işlev gören ve ölü hücreleri yumuşatarak çıkarmaya yardımcı olan bir bileşiktir. Yüksek konsantrasyonlarda (>10%) hafif keratolik etki gösterir, düşük konsantrasyonlarda ise güçlü bir nemlendiricdir. Tüm cilt türleri için güvenli ve iyi tolere edilir.Derin nemlendirmeLaktik AsitLACTIC ACIDGüvenliLaktik asit, alfa-hidroksi asit (AHA) sınıfında yer alan doğal bir asittir. Cilt yüzeyindeki ölü hücreleri nazikçe soyarak cildi canlandırır ve nem tutma kapasitesini artırır. Düşük konsantrasyonlarda güvenli ve toleranslı bir eksfoliant olarak bilinir.Nazik eksfoliasyonJojoba EsterleriJOJOBA ESTERSGüvenliJojoba yağından elde edilen doğal esterler, cildi yumuşatan ve hafifçe eksfoliye eden bir bileşendir. Cilt bariyerini güçlendirirken ölü hücreleri temizler. Tüm cilt türleri için güvenli ve hypoallerjeniktir.Hafif eksfoliasyonFitosfingozinPHYTOSPHINGOSINEGüvenliFitosfingozin, kozmetik formüllerde cilt bakım bileşeni olarak kullanılan bir lipit bileşeni olarak bilinir. Bu roldeki katkısı cildin bakımına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Cildin bakımına katkıÇinko GlukonatZINC GLUCONATEGüvenliÇinko Glukonat, kozmetik formüllerde cilt bakım bileşeni olarak kullanılan bir organik asit tuzu olarak bilinir. Bu roldeki katkısı cildin bakımına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Cildin bakımına katkıÇinko PCAZINC PCAGüvenliÇinko PCA, kozmetik formüllerde cilt bakım bileşeni olarak kullanılan bir kozmetik bileşeni olarak bilinir. Bu roldeki katkısı cildin bakımına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Cildin bakımına katkıGlukonolaktonGLUCONOLACTONEGüvenliGlukonolakton, kozmetik formüllerde şelatlayıcı olarak kullanılan bir kozmetik bileşeni olarak bilinir. Bu roldeki katkısı metal iyonlarının bağlanması olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Metal iyonlarının bağlanmasıSalix Alba Bark EkstresiSALIX ALBA BARK EXTRACTGüvenliSalix Alba Bark Ekstresi, kozmetik formüllerde cilt bakım bileşeni olarak kullanılan bir bitkisel ekstre olarak bilinir. Bu roldeki katkısı cildin bakımına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Cildin bakımına katkıPropolis EkstresiPROPOLIS EXTRACTGüvenliPropolis Ekstresi, kozmetik formüllerde cilt bakım bileşeni olarak kullanılan bir kozmetik bileşeni olarak bilinir. Bu roldeki katkısı cildin bakımına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Cildin bakımına katkıKapriloil GlisinCAPRYLOYL GLYCINEGüvenliKapriloil Glisin, kozmetik formüllerde antimikrobiyal bileşen olarak kullanılan bir amino asit türevi olarak bilinir. Bu roldeki katkısı mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkıSelülozCELLULOSEGüvenliSelüloz, kozmetik formüllerde kıvam düzenleyici olarak kullanılan bir selüloz türevi bileşen olarak bilinir. Bu roldeki katkısı kıvamın ayarlanması olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Kıvamın ayarlanmasıBambu Gövdesi TozuBAMBUSA ARUNDINACEA STEM POWDERGüvenliBambu Gövdesi Tozu, kozmetik formüllerde aşındırıcı olarak kullanılan bir kozmetik bileşeni olarak bilinir. Bu roldeki katkısı yüzeyin mekanik olarak temizlenmesi olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Yüzeyin mekanik olarak temizlenmesiPirinç KepeğiORYZA SATIVA BRANGüvenliPirinç Kepeği, kozmetik formüllerde aşındırıcı olarak kullanılan bir kozmetik bileşeni olarak bilinir. Bu roldeki katkısı yüzeyin mekanik olarak temizlenmesi olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Yüzeyin mekanik olarak temizlenmesiPonza TaşıPUMICEGüvenliPonza Taşı, kozmetik formüllerde aşındırıcı olarak kullanılan bir kozmetik bileşeni olarak bilinir. Bu roldeki katkısı yüzeyin mekanik olarak temizlenmesi olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Yüzeyin mekanik olarak temizlenmesiLaktobiyonik AsitLACTOBIONIC ACIDGüvenliLaktobiyonik Asit, kozmetik formüllerde pH düzenleyici olarak kullanılan bir organik asit olarak bilinir. Bu roldeki katkısı pH değerinin ayarlanması olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.pH değerinin ayarlanmasıGliseril KaprilatGLYCERYL CAPRYLATEGüvenliGliseril Kaprilat, kozmetik formüllerde yumuşatıcı olarak kullanılan bir yağ asidi esteri olarak bilinir. Bu roldeki katkısı cildin daha yumuşak hissedilmesi olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 1/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Cildin daha yumuşak hissedilmesiDenatüre Edilmiş AlkolALCOHOL DENAT.GüvenliDenatüre edilmiş alkol, kozmetik formülasyonlarda çözücü ve antimikrobiyal ajan olarak kullanılan etanoldür. Hızlı kuruma özelliği sayesinde hafif ve ferah bir doku sağlar. Düşük konsantrasyonlarda güvenli kabul edilir.Hızlı kuruma ve hafif dokuÇay Ağacı Yaprağı ÖzütüMELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF EXTRACTGüvenliMelaleuca alternifolia bitkisinden elde edilen doğal özütü. Güçlü antimikrobiyal ve antienflamatuar özellikleri sayesinde akneik ciltlerde kullanılır. Hassas ciltlerde irritasyon yapabilir.Benzoik AsitBENZOIC ACIDGüvenliDoğal koruyucu olarak kullanılan bileşen. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde kozmetik ürünlerde mikrobiyal büyümeyi engeller. Düşük konsantrasyonlarda güvenli ve etkilidir.Biberiye Yaprağı EkstresiROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACTGüvenliBu bileşen, kozmetik formüllerde antimikrobiyal bileşen olarak kullanılan bir bitkisel ekstre olarak bilinir. Bu roldeki katkısı mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 2/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkıEtanolALKOLGüvenliKozmetiklerde çözücü ve koruyucu olarak kullanılan alkol. Ürün stabilitesini artırır ve aktif bileşenlerin cilde nüfuz etmesini sağlar. Düşük konsantrasyonlarda güvenlidir.KlimbazolCLIMBAZOLEGüvenliKlimbazol, kozmetik formüllerde antimikrobiyal bileşen olarak kullanılan bir kozmetik bileşeni olarak bilinir. Bu roldeki katkısı mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 2/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkıLeuconostoc/Turp Kökü Ferment FiltratıLEUCONOSTOC/RADISH ROOT FERMENT FILTRATEGüvenliBu bileşen, kozmetik formüllerde antimikrobiyal bileşen olarak kullanılan bir fermantasyon türevi bileşen olarak bilinir. Bu roldeki katkısı mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 2/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkıPinenPINENEGüvenliÇam ve odun kokulu doğal terpen. Antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri ile cilt bakım ürünlerinde kullanılır.AlkolALCOHOLGüvenliAlkol, kozmetik formüllerde antimikrobiyal bileşen olarak kullanılan bir kozmetik bileşeni olarak bilinir. Bu roldeki katkısı mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 2/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkıKsilitil SeskikaprilatXYLITYL SESQUICAPRYLATEGüvenliKsilitil Seskikaprilat, kozmetik formüllerde antimikrobiyal bileşen olarak kullanılan bir kozmetik bileşeni olarak bilinir. Bu roldeki katkısı mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkı olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 2/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.Mikrobiyal çoğalmanın sınırlandırılmasına katkıGlikolik AsitGLYCOLIC ACIDGüvenliGlikolik Asit, kozmetik formüllerde pH düzenleyici olarak kullanılan bir organik asit olarak bilinir. Bu roldeki katkısı pH değerinin ayarlanması olarak özetlenebilir; ortaya çıkan etki kullanılan miktara, diğer bileşenlere ve ürünün uygulanma biçimine göre değişir. Kaynağın risk değerlendirmesi 2/5 düzeyindedir, ancak bu puan tek başına bitmiş ürünün güvenliğini veya herkes için uygunluğunu göstermez.pH değerinin ayarlanması
Kremimin içinde ne var?
Ürünün arkasındaki içerik listesini yapıştır ya da fotoğrafını çek; hangi bileşen ne işe yarar, cildine uygun mu, sade bir dille anlatalım.
İçeriği kontrol et